Uitleg over internet radio

Even uitleg over internetradio

Voordat internet bestond maakten veel mensen radio-uitzendingen via de ether (fm of am.)

Neem nou mijn ouders, die hadden een radiostation vanaf 1979 genaamd; de Grote Onbekende en ze zonden toen uit via FM op 107.5 Mhz. Je mocht toen blij zijn dat je een rijkwijdte had van 50 km. Ik had daar ook een programma op zaterdag en zondag van 11.00 tot 14.00. Als ik klaar was ging ik altijd nog even naar de kroeg in De Punt, de studio zat in Groningen. Onderweg met de auto naar De Punt hadden wij afgestemd op de Grote Onbekende en zo konden wij dan zien hoever wij met de uitzending kwamen, en als ik in De Punt was aangekomen belde ik mijn vader op dat hij goed te ontvangen was, hij was dan zeer trots en blij.

Nu met internet heb je dit niet meer. We hebben nu luisteraars over de hele wereld.

Wat ik de luisteraars wel wil meegeven is een tip hoe je het geluid kunt optimaliseren.

Luister je via laptop, telefoon of tablet, luister dan via een koptelefoon of sluit een box er op aan, dit kan heel simpel door een kabeltje aan te sluiten via je koptelefoonaansluiting, of nog simpeler is via bleutooth.

Dit maakt een wereld van verschil en je krijgt echt een supergeluid en geniet veel meer van de uitzending.

Groet DJ Hayo